BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

PRILIKA ZA MLADE: Otvorite PRONI Omladinski klub u vašem gradu!

PRILIKA ZA MLADE: Otvorite PRONI Omladinski klub u vašem gradu!PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za PRONI Akademiju Omladinskog Rada (PAOR) za 50 učesnika/ca od 18-30 godina iz sledećih gradova: Bratunac, Milići, Foča, Prijedor, Zenica (Orahovica, Perin Han), Stolac, Gornji Rahić, Stijena, Velika Kladuša i drugi.

PRONI Akademija Omladinskog Rada ima za cilj pružiti mladim ljudima osnovna znanja iz oblasti omladinskog rada kako kako bi doprinijeli ličnom i društvenom razvoju mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, te ih uključili u različite društveno – političke procese koji se tiču mladih ljudi.

Program se sastoji iz 6 modula koji će biti realizovani u periodu od 6 mjeseci:

  • Uvod u omladinski rad; Omladinski rad u praksi
  • Individualni rad sa mladima; Osnove rada sa grupama i izgradnja tima
  • Menadžment i organizacija omladinskog kluba
  • Nenasilna komunikacija i Transformacija konflikta
  • Radikalizam i ekstremizam kod mladih u savremenom društvu 
  • Praktični rad

Učesnici će biti podijeljeni u četiri grupe i svaka grupa polaznika će prisustvovati na tri četvorodnevna treninga (dva modula po treningu). Grupe će prisustvovati PAOR akademiji u nekom od postojećih PRONI Omladinskih klubova (Bijeljina, Mostar, Banja Luka, Sarajevo). Trening će se održavati jednom mjesečno kroz period od 3 mjeseca dok će se četvrti i peti mjesec fokusirati na implementiranje lokalnih inicijativa i radionica u svojim lokalnim zajednicama.

Učešće kao i svi troškovi putovanja, ishrane i smještana su pokriveni od strane organizatora.

Učesnici koji uspješno polože program imaće priliku dobiti grant sredstva u visini do 6000KM za pokretanje PRONI Omladinskog kluba u svojoj lokalnoj zajednici.

Aplikacionu formu ispunite na ovom linku.

Rok za prijave je 16.02.2020.

Projekat je podržan kroz BHRI program kojeg sprovodi IOM uz podršku USAID.