BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Expert’s Symposium: Access and barriers to participation in learning mobility projects – International youth work in Germany and the Western Balkan Six

⏩U periodu od 17. – 18. oktobra prisustvujemo simpoziju “Access and barriers to participation in learning mobility projects – International youth work in Germany and the Western Balkan Six” koji se održava u Tirani, Albanija.

✅U suradnji s transfer e.V. i njemačkom mrežom “Research-Practice-Dialogue in International Youth Work”, Regional Youth Cooperation Office – RYCO održava simpozijum stručnjaka o pristupu i preprekama za sudjelovanje u projektima mobilnosti učenja.

⏩Ispred #PRONI Centra učestvovala je Adina Halilović , Menadžerica za mobilnost mladih u PRONI Centru za omladinski razvoj.

📌Jedan od ciljeva ovog simpozijuma je da se pokrene diskusija u vezi sa sprovođenjem omladinskih politika i strukturalnog okvira međunarodnog rada sa mladima u cilju razmjene najboljih praksi i uspešnih pristupa između europskih zemalja i ZB6.

Učesnici su imali priliku čuti rezultate i zaključke istraživanja u polju omladinskog rada i razmjena, a koji se tiču mladih zemalja ZB6 i Njemačke.