BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

📌📌Mladi iz Mostara i Bijeljine u Parlamentarnoj skupštini BiH 02.10.2019

📌📌Mladi iz Mostara i Bijeljine u Parlamentarnoj skupštini BiH

⏩Danas su mladi iz Mostara i Bijeljine imali priliku posjetiti Parlamentarnu skupštinu BiH, kao jednu od aktivnosti projekta “Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente”.

„Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“ ima za cilj unaprijediti participativnu demokratiju u Bosni i Hercegovini otvaranjem prostora za dijalog između javnih institucija i mladih u Bosni i Hercegovini. Projekat realizuje Perpetuum Mobile u 7 BH opština (Mostar, Trebinje, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Tuzla, Travnik/Novi Travnik).

⏩Nažalost, zbog trenutne krize u državnoj vlasti, mladi nisu imali priliku razgovarati sa parlamentarcima/kama. Umjesto toga mladi su zajedno razgovarali o problemima koji ih se tiču i o mogućim rješenjima istih, te će organizator, u vidu inicijative, iste uputiti ka skupštini.

Institut „Perpetuum mobile“ realizuje projekat „Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

PRONI Center for youth development na ovom projektu je bio partner i želimo se zahvaliti svim školama, pojedinačno, na ukazanoj saradnji i pomoći pri realizaciji projektnih aktivnosti.