BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

#POKMostar dio Mreže “Zajednička priča”

#POKMostar dio Mreže “Zajednička priča”

PRONI Center for youth development postao je članica neformalne Mreže “Zajednička priča” koja okuplja predstavnike/ice vladinih i nevladinih organizacija, institucija, grupa i pojedinaca koje imaju interes i spremnost da dio svojih resursa ujedine u djelovanju na poboljšanju stanja marginaliziranih grupa na području Grada Mostara, sa posebnim naglaskom na najranjivije kategorije djece i porodica.

Drago nam je da su SOS Dječija sela BiH, kao koordinator mreže, i ostale članice/ovi prepoznali rad #PRONI Centra i omogućili nam umrežavanje i prostor za zajedničko djelovanje.

Prvi sastanak, nakon ljetne stanke, održan je u srijedu, 18.08.2019. u novootvorenom restoranu “Lonato”, koji se nalazi u prostorijama članice mreže, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar. Uvijek smo tu da podržimo pozitivne i društveno korisne inicijative u zajednici. Uspješan rad želimo ekipi okupljenoj oko ove inicijative.

Sastanku je prisustvovala koordinatorica #POKMostar Adina Halilović koja je predstavila strateške pravce djelovanja #PRONI Centra i programe koje realizujemo na lokalu, te pozvala članice da nas posjete i pridruže u realizaciji budućih aktivnosti kluba.

Članice su usaglasile neke zajedničke aktivnosti tokom obilježavanja predstojeće “Dječije Nedjelje”, kao i termin treninga o komunikaciji namijenjen svim članicama mreže.