BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Aktivni mladi iz #POKMostar u Parlamentu Federacije BiH

U srijedu, 31.07.2019. mladi iz Mostara imali su priliku posjetiti Parlament FBiH, kao jednu od aktivnosti projekta „Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“, koji realizuje Perpetuum MobilePRONI Center for youth development je lokalni partner za grad Mostar kroz aktivnosti #POKMostar .

➡️Prilikom posjete, mladi su imali priliku upoznati 5 parlamentaraca/ki s kojima su razgovarali o rješavanju pitanja mladih kao što su kvalitet i nedostatak stručne prakse u srednjim školama, diskriminaciji i segregaciji u gradskim školama, usklađenosti obrazovnog sistema s tržištem rada i rješavanju pitanja visoke stope nezaposlenosti.

✔️Hvala uposlenicima Parlamenta i parlamentarcima/kama koji su se odazvali pozivu za saradnju na ovom projektu, te na taj način pokazali mladima da su parlamenti na usluzi građanima.

” Institut „Perpetuum mobile“ realizuje projekat „Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF). “