BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

POK Bijeljina – PRONI Škola kratkog filma. Radionica br.2

PRONI Omladinski klub Bijeljina nastavlja sa PRONI školom kratkog filma.

Druga radionica održala se 15.07.2019. gde su učesnici tehnikom zvana “Stop-motion” snimili kratki animirani film. Stop-motion animacija jeste puštanje niz fotografija jednu za drugom, te se time dobija efekat filma ili animacije. Učesnicima je bilo objašnjeno da je ovo nekada bio jedini način snimanja animacije, te su videli koliko truda je bilo uloženo da se napravi samo par sekundi kvalitetnog materijala.

PRONI škola kratkog filma ima za cilj da mlade ljude obuči kako da samostalno snimaju, montiraju i objave online kratke filmove na temu aktivizma u zajednici, te kako da se troškovi produkcije svedu na minimum koristeći potencijal današnjih mobilnih uređaja.

Pored filma, učesnici će imati priliku naučiti osnove fotografije, animacije i dizajna plakata.

PRONI Omladinski klubovi i aktivnosti u istim se realizuju u sklopu #STaRBiH projekta kojeg sprovodi Karuna Center for Peacebuilding u saradnji sa CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIMInicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiHMali koraci – Small Steps i PRONI Centar a podržan je od USAID Bosnia and Herzegovina

#proniyouth #proniusvakomgradu