BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Stress FREE zone u POK Mostar

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za učešće u programu “Stress FREE zone”, koji je namijenjen mladima od 15 do 30 godina iz Mostara.

Stres je prirodna reakcija tijela i u malim količinama može djelovati stimulirajuće. Međutim, u današnjem, užurbanom načinu života, neprestano smo izloženi određenim količinama stresa i gotovo smo izgubili sposobnost aktiviranja prirodne reakcije opuštanja.

Program “Stress FREE zone” omogučit će učesnicima da se upoznaju sa uzročnicima stresa, mehanizmima suočavanja i načinima kako se nositi sa stresom, te zaštiti od istog. Program će trajati 3 mjeseca i to 2h sedmično, a aktivnosti će se odvijati u prostorijama PRONI Omladinskog kluba Mostar, na adresi Rade bitange 13, prostorije Centra za kulturu (2 sprat).

Link za prijavu je: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelm6z0PLJB627iMpqwLZHiyOk_RrF-T0FuKs076Z5JuzZNSg/viewform

PRONI Center for youth development ove godine je otvorio 4 omladinska kluba (Bijeljina, Mostar, Sarajevo i Banja Luka) u okviru realizacije projekta #STaR (Societal Transformation and Reconciliation/ Društvena transformacija i pomirenje) koji je podržan od strane USAID Bosnia and Herzegovina, a zajednički ga implementiraju Karuna Center for Peacebuilding, Mali koraci – Small Steps, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH, CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM i PRONI Centar.