BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Societal Transformation and Reconciliation (STaR) / Društvena transformacija i pomirenje – Facilitacija dijaloga

U periodu od 23 do 25 maja 2019 godine, održan je seminar „Facilitacija dijaloga“, koji je organizovao CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM, u sklopu projekta “Societal Transformation and Reconciliation (STaR) / Društvena transformacija i pomirenje”.

Seminar je imao za cilj da osnaži i unaprijedi vještine 20 facilitatora u facilitaciji dijaloga, koji dolaze iz projektnih partnerskih organizacija STaR projekta koji će stečeno znanje koristiti u aktivnostima koje se implementiraju kroz ovaj projekat a samim time i u svakodnevnom radu u promociji izgradnje mira.

Predavači sa dugogodišnjim iskustvom u facilitaciji dijaloga na seminaru su bili dr. Paula Green, “Karuna Center for Peacebuilding” USA i osnivač Centra za izgradnju mira Vahidin Omanović.

U narednom periodu, učesnici ovog seminara realizovat će lokalne aktivnosti s ciljem primjene stečenog znanja, a do kraja godine za učesnike će biti orgaizovan i napredni trening.

Inaće, projekat pod nazivom STaR (Societal Transformation and Reconciliation/ Društvena transformacija i pomirenje) koji je podržan od strane USAID Bosnia and Herzegovina, zajednički implementiraju Karuna Center for PeacebuildingMali koraci – Small StepsInicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH i PRONI Centar.