BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv – Kamp filma i aktivizma – TREBEVIĆ

Magacin Kabare iz Sarajeva u saradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj organizuje kamp filma i aktivizma za pomirenje u hotelu Level Up na Trebeviću. Više o samom smještaju pogledajte na ovom linku.

Kamp će se održati u periodu od 24.-28.02.2019.

Pozivamo sve mlade ljude iz Brčkog uzrasta 18-24 godine da se prijave putem ovog linka ukoliko ste zainteresirani za rad sa video produkcijom i koristeći umjetnost i film kao alatku u radu na pomirenju i društvenim promjenama.

Uz ispunjenu aplikaciju potrebno je i snimiti kratki video o tome zašto si ti baš osoba koja treba učestvovati u projektu.

Video sa podacima (ime, prezime i grad) poslati na mail irma@magacinkabare.com, putem WeTransfer.com ili na broj +387 66 935 016 (Viber)

Rok za prijave do 31.01.2019.

Svi troškovi pokriveni.

Uspješni aplikanti će učestvovati u kampu, gdje će pod mentorstvom i uz moderaciju eksperata iz polja filma, pomirenja i aktivizma, naučiti kako da iskoriste film i umjetnost općenito za potrebe aktivizma i rada na pomirenju na lokalnom nivou i sa mladim ljudima.

Uz interaktivne diskusije, i praktične vježbe, učesnici će formirati grupe koje će raditi zajedno do aprila 2019, na produkciji kratkometražnog filma o njihovom iskustvu u ovom projektu. U okviru projekta, oni će organizirati uzajamne posjete jednoj od drugih grupa, u svrhu upoznavanja njihove zajednice, narativa o prošlosti i stanju danas po pitanju pomirenja u zajednici. Ove posjete, intervjui, razgovori i iskustva će biti dio materijala koji će grupe koristiti da montiraju film do završetka projetka.
Ostale opštine iz kojig učesnici dolaze: Bihać, Mostar, Trebinje, Prijedor, Gornji Vakuf/Uskoplje

Kamp se realizuje u sklopu projekta “Šta djeca znaju o zavičaju danas” koji se realizuje uz podršku Američke ambasade u BiH.

Više o projektu ovdje: LINK