BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za učesnike – “CoolTURE” Beograd – 05-07.10.

PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa dugogodišnjim partnerom Balkan Urban Movement iz Beograda već treći put u dvanaest mjeseci nudi priliku za 50 mladih iz BiH da putuju u Beograd i uče o raznim temama sa 200 mladih iz Makedonije, Srbije, Slovenije i Belgije. Projekat i razmjena traju od 05.-07.10.2018. (Učesnici iz BiH će imati priliku obaviti svoju građansku dužnost na dan Opštih izbora BiH, krećemo 07. ujutru)

Prijave su otvorene do 21.09. (Petak do 17:00)

O projektu:

CoolTURE projekat, podržan od strane programa Evropa za građane Evropske unije, ima za cilj da osnaži i približi odnose između moderne umjetnosti i današnje kulture mladih ljudi, a time i kulturne programe uzdiže više na socijalnoj agendi mladih ljudi. Mnoge kulturne institucije u svijetu shvatile su značaj stvaranja interakcije između publike i izložbi za mainstreaming kulturu. Takođe, metoda pričanja priče su potpuno preoblikovale korisničko iskustvo u mnogim područjima, tako da želimo kombinovati to dvoje i dovodesti mlade na jedno od najistaknutijih modernih kulturnih događaja u Istočnoj Evropi – 57. godine Oktobarski salon (OS) u kome će biti predstavljeni radovi 69 vizuelnih umjetnika iz više od 35 zemalja iz Evrope i svijeta, povezati ih sa umjetnostima kroz priče njihovih umjetnika.

Isto tako kulturno nasljeđe govori o priči Evrope, o kulturi i umjetnosti koju stvaramo danas će pričati neke buduće generacije o našem vremenu, to će se vidjeti kao baština. Kroz CoolTURE projekat mladi će posjetiti Oktobarski salon kroz savremeni koncept EU Art Night koji je prilagođen navikama i interesima mladih ljudi, važnost mobilnosti i razmjene u kulturi za izgradnju identiteta EU i važnosti podrške kulturi danas za stvaranje kulturnog nasljeđa za buduće generacije i razvijanje vještina pripovjedanja i uvođenja kulture između vršnjaka.

Agendu za ova tri dana možete pogledati : AGENDA_CoolTURE

Više informacija o projektuCoolTURE_Project

Prijave klikom OVDJE.

Više o oktobarskom salonu: Oktobarski salon