BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Trening u Sloveniji – “Cherry on the cake”


Trening
„Cherry on the cake – youth exchange in the context of a long term work with groups of young people“
Lokacija: Laško , Slovenija
Učesnici: 25 omladinskih radnika, omladinskih lidera i projektni menadžera iz 14 država BiH, Srbije, Slovenije, Kosova, Estonije, Litvanije, Latvije, Španije, Finske, Danske, Mađarske, Turske, Nizozemske,
Vrijeme održavanja: 26 – 30 Juni 2018

Organizator: MOVIT Slovenija i Nacionalna agencija Slovenije kroz program Erasmus+ Youth in Action


O treningu:

Na treningu „Cherry on the cake – youth exchange in the context of a long term work with groups of young people“, ispred PRONI Centar za omladinski razvoj učestvovala je Adina Halilović, Menadžerica za mobilnost mladih.

Koncept obuke „Cherry on the cake“, 2012 je razvijen kao sredstvo za sistematsku podršku organizacijama koje rade sa mladima u Sloveniji, a od 2014 biva podržan kroz Erasmus+ program i  okuplja učesnike iz zemalja Erasmus + Programa i regiona Zapadnog Balkana, koji imaju već osnovno znanje i iskustvo u omladinskim razmjenama. Obuka je takođe prilika za stvaranje kontakata i izgradnju partnerstva za buduću saradnju među organizacijama.

Ove godine trening „Cherry on the cake“ posebnu pažnju je posvetio korištenju digitalni alata u radu s mladima i organizovanju omaldinskih razmjena. Učesnici su imali priliku podijeliti svoje iskustvo, koje alate i na koji način koriste u radu sa mladima, ali takođe i otkriti neke nove, te vidjeti njihovu primjenu tokom treninga. Utisci polaznika nakon treninga su veoma pozitivni, i kako sami kažu, stečeno znanje će im omogućiti da unaprijed svoj rad u lokalnim sredinama i prilikom organizovanja budućih razmjena mladih.