BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

TRODNEVNA RADIONICA: Identitet, stereotipi, predrasude i diskriminacija

 

 


U okviru projekta „Mladi za bolju budućnost“ koji ORC Tuzla uspješno realizuje od septembra mjeseca 2017. godine pod finansijskom potporom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Grada Tuzla u toku mjeseca februara planirane su radionice za mlade između 16-30 godina u gradovima: Vitez, Doboj, Brčko i Tuzla.

Nakon uvodne aktivnosti koja je za cilj imala promociju projekta i koja je za vrlo kratko vrijeme bila pravi „bum“ na društvenim mrežama sa preko 100.000 pregleda (https://goo.gl/xB4wR4 ), na red su došle aktivnosti koje za cilj imaju jačanje kapaciteta organizacija učesnica u projektu.

Radionica će se održati  od 14.02. do 16.02. u Brčkom (Omladinski Centar Brčko) sa početkom od 14h. Radionicu organizuje PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom Tuzla. Teme radionice koju će voditi certifikovani vršnjački edukatori su Identitet, stereotipi, predrasude i diskriminacija. Zahvaljujući svesrdnoj pomoći gorepomenutih donatora, radionice za sve učesnike će biti besplatne, te su za učesnike pokriveni troškovi ishrane i osvježenja tokom radionice.

Po završetku radionice svim učesnicima će biti uručeni certifikati kao potvrda o učešću na radionicama, te 5 najaktivnijih učesnika iz svakog grada će biti nagrađano učešćem na petodnevnom događaju u Tuzli u sklopu projekta „Mladi za bolju budućnost“.

Prijaviti se možete preko jednostavnog aplikacionog formulara koji možete pronaći na:

Brčko – https://goo.gl/forms/XYOs76VH32GMmGwC2