BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

PRONI radionica u Brčkom


PRONI Centar za omladinski razvoj
Brčko distrikt BiH, dana 13.11.2017 u prostorijama Omladinskog centra, s početkom u 13h, organizuje promotivnu radionicu gdje će se prezentovati rezultati ankete sprovedene tokom prethodna dva mjeseca u BiH.

U okviru projekta „Borba protiv stigmatizacije kroz osnaživanje i promjenu stavova“ (“Empower for Change of Stigmatizing Attitudes”), koji kao nosilac projekta, realizuje organizacija CDT (“Centar za demokratsku tranziciju” Podgorica, Crna Gora), uz finansijsku podršku Evropske komisije kroz Erasmus+ program i Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Crne Gore, urađeno je istrživanje u obliku ankete za mlade ljude od 18 do 30 godina.

Projekat pored istraživanja obuhvata i niz drugih aktivnosti koje se pored Crne Gore realizuju i u: Bosni i Hercegovini (partnerska organizacija PRONI Centar za omladinski razvoj Brčko distrikt BiH), Makedoniji, Srbiji, Belgiji, Italiji, Mađarskoj i Njemačkoj.

Projekat obuhvata aktivnosti koje su namijenjene mladima, kao i onima koji rade i imaju uticaj na mlade. U narednom periodu, u okviru promotivnih aktivnosti širom matičnih država, detaljnije će se obraditi teme islamofobije, radikalizacije i demokratskih vrijednosti mladih.

Pozivamo vas da uzmete učešće u ovoj radionici i na taj način podržite ovaj projekat i date svoj doprinos borbi protiv stigmatizacije i radikalizacije kroz osnaživanje i promjenu stavova mladih u lokalnim zajednicama u BiH.