BosnianCroatianSerbianEnglishGerman

Poziv za volontere/ke: Postani dio PRONI Tima

PRILIKA DA POSTANEŠ DIO NAŠEG TIMA!

PRONI Centar za omladinski razvoj raspisuje poziv za prijem novih volontera u 10 lokalnih zajednica u BiH.

Ukoliko si mlada osoba spremna da radiš na ličnom i profesionalnom razvoju, inicijator si kreativnih ideja, onda si baš ti naš izbor!

Kroz volonterski anagažman u našoj organizaciji dobijate priliku da se družite, zabavite, usavršavate i upoznate mnogo mladih ljudi, a mi ti nudimo i stručnu  mentorsku podršku naših omladinskih radnika i obezbjeđujemo siguran prostor za vaše ideje – PRONI Omladinske klubove (POK):

  • Sarajevo
  • Mostar
  • Bijeljina
  • Banja Luka
  • Cazin
  • Prijedor
  • Trebinje
  • Bihać
  • Bosanski Petrovac
  • Maoča

Ako želite postati dio našeg tima prijavite se putem ovog linka.

Prijave su otvorene do 05.02.2021.

Ovajprojekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

U nastavku pogledajte iskustva naših volontera u 2020. godini.

Irena Stanišić: ,,Spoj iskustva i zadovoljstva – neobican osjecaj koji mi trecu godinu za redom pruza PRONI.  Rad sa mladima, dijeljenje iskustava, vrijeme provedeno u omladinskom klubu, zajednicka putovanja i trud ulozen u realizaciju svega navedenog cine “ovaj osjecaj” konstantnim. Srecna sam sto svojim primjerom dokazala da se “malim koracima cine velike promjene.”

Adelisa Mašić: ,, Kada sam odlučila pokrenuti sebe i promijeniti svijet, odlučila sam volontirati u PRONI Centru za omladinski razvoj, zato što nudi mnoge prilike i mogućnosti u cilju napredovanja mladih ljudi. Sve njihove aktivnosti se svode na osnaživanje mladih ljudi, te im pomažu da pređu iz pasivnih posmatrača u aktivne i osnažene osobe, koje vrše promjene ne samo na sebi, već i u svojoj zajednici. Zahvaljujući volontiranju u PRONI Centru za omladinski razvoj, ostvarila sam sebe u svom punom potencijalu. To je za mene naprosto najpozitivnije mjesto, sa najpozitivnijim ljudima. Neizmjerno sam zahvalna na svim pruženim prilikama, a posebno na mogućnosti da vodim kurs italijanskog jezika zajedno sa svojom prekrasnom kolegicom Adnom, kao i na tituli za volonterku 2020. godine. Sretna sam što sam dio PRONI porodice i što sam okružena predivnim i pozitivnim ljudima širom Bosne i Hercegovine.’’

Mirza Tokić: ,,Veoma dobra kombinacija fleksibilnosti i profesionalnosti, omogućeno je sve i data prilika da se volontira u stvarima koje volonter želi. Super raja, mladi i obrazovani ljudi koji vole svoj posao i trebaju biti primjer mnogima.’’